[top]

Kontakt:
Tel.: +420 601 354 333
(remove XX) info XX @mega-pujcovna-kostymu XX .cz

Půjčovna kostýmů Praha:

Jaromírova 3, Praha 2

Po - Pá: 9:30 - 18:00
So: 9:30 - 16:00



200 m2 prodejní plochy

www.mega-pujcovna-kostymu.cz

Starověký Řím

Párty ve stylu Starověký Řím

Starověká římská civilizace, která vznikala postupem času zhruba od 8. Stol př.n.l. na území Apeninského poloostrova, je poslední dobou stále více vyhledávaným tématem pro různé společenské večírky a firemní akce. Nikdo totiž nemůže popřít nesmírné kouzlo, kterým tato vyspělá společnost disponovala. Ať už mluvíme o stylu oblékání, myšlení, či architektuře, pro Starověký Řím je charakteristická noblesa a zvláštní přepych.

Kdo by se tedy nechtěl přenést zpět v čase do dob antických soch a bílého mramoru? Procházet se v krásných zahradách obklopen bohatstvím a hodovat s římskými senátory a konzuly? Asi každý. Přiblížit se do této doby lze tedy například oblékáním. Charakteristickým stylem oblékání byly v té době totiž dlouhé pohodlné tuniky a togy. Toga byl kus látky, přehozený přes košili – tuniku. Jeden konec visel přes rameno až k lýtku, druhý šel pak přes záda přes druhé rameno. Tento styl byl nesmírně praktický, neboť zanechával obě paže volné.

Dalším oblíbeným prvkem v oblékání byly římské pláště, které získaly oblibu především u vojáků, kteří často cestovali a pláště jim poskytovaly dostatečnou ochranu. Co se pokrývek hlavy týče, Římané většinou chodili s hlavou nezakrytou, ženám pak hlavu chránil například účes nebo jemný závoj. Na nohou pak Římané nosily pohodlné sandály či střevíce, které se u stolu odkládaly.

Pokud pořádáte večírek ve stylu Starověkého Říma, nezapomeňte se také podívat na bájné legendy a pověsti, odkud můžete čerpat velkou inspiraci, co se kostýmů týče. Barevně pak můžete své kostýmy a případně dekoraci ladit do barev bílá, stříbrná, modrá, zlatá a samozřejmě červená. A pokud jste na večírku hostitel, nezapomeňte svým hostům dolévat spoustu červeného vína a starat se o to, aby bylo na stole vždy spoustu jídla a ovoce. 

 

 

V naší Mega půjčovně kostýmů na Praze 2 nabízíme k vypůjčení například kostým Římský senátor a Římská senátorka. 

Můžete si je přijít vyzkoušet na adresu Jaromírova 3, Praha 2. Nebo si vybrat z mnoha dalších kostýmů pro jinou příležitost.