[top]

Kontakt:
Tel.: +420 601 354 333
(remove XX) info XX @mega-pujcovna-kostymu XX .cz

Půjčovna kostýmů Praha:

Jaromírova 3, Praha 2

Po - Pá: 9:30 - 18:00
So: 9:30 - 16:00



200 m2 prodejní plochy

www.mega-pujcovna-kostymu.cz

Halloween

Halloween a jeho přípravy

Halloween je jedním z nejoblíbenějších svátků převážně v anglicky mluvících zemích, ale stále častěji se s ním setkáváme i u nás v Evropě.  Protože poslední dobou jeho obliba stoupá i u nás, není se co divit, že se v halloweenský večer můžeme stále častěji setkávat s roji strašidelných i nestrašidelných masek. Halloween se tradičně slaví 31. října v předvečer všech svatých a je oslavou a zároveň vzpomínkou na mrtvé. A ačkoliv se tento svátek spojuje s křesťanskou tradicí, jeho počátky musíme hledat v pohanských dobách.

Halloween je oblíbeným svátkem nejen u dětí, ale i u dospělých. Tento svátek totiž dává možnost každému dospělému zapomenout na starosti všedních dní a stát se součástí něčeho magického. Děti se na Halloween těší hlavně z toho důvodu, že mohou ve strašidelných maskách černokněžníků, smrťáků, čarodějnic a kouzelných víl chodit od domu k domu a koledovat si o sladkosti. Děti pak většinou chodí domů s kapsami nacpanými čokoládou, gumovými medvídky a jinými pamlsky.

I samotná příprava na Halloween je pak zábavná jak pro děti, tak pro dospělé. Ve škole se již tradičně týdny před Halloweenem vyrábějí halloweenské dekorace, s motivy čarodějnic, černých koček a dýní. Vyrábí se závěsné dekorace nebo dekorace do oken a také se samozřejmě vydlabávají dýně, které nakonec připomínají hrůzostrašné hlavy. Tyto dýně se pak s rozsvícenou svíčkou pokládají v předvečer Halloweenu před dům, aby zastrašili mrtvé duchy i  všemožné koledníky.

Také příprava masky je zábavou pro malé i velké koledníky. Každý si pečlivě předem vybere postavu, kterou by rád ztvárnil a následně si pak dá záležet s každým detailem vybrané masky. Nejoblíbenější motivy pro děti bývají kromě víl a černokněžníků také zvířátka, klauni a historické postavy. Dospělí pak většinou volí kostýmy upírů a upírek, smrťáků, mumií, čarodějnic a čarodějů, mrtvých mnichů a různých zombie postav. Děti pak většinou večer poslouchají strašidelné příběhy nebo se výjimečně smějí dívat na hororové filmy, dospělí pak vyrážejí za zábavou na společenské akce, ze kterých se většinou vracejí až nad ránem. 

Halloweenské, nebo jakékoliv jiné kostýmy, si můžete vyzkoušet v naší Mega půjčovně kostýmů v Praze na adrese Jaromírova 3, Praha 2.