[top]

Kontakt:
Tel.: +420 601 354 333
(remove XX) info XX @mega-pujcovna-kostymu XX .cz

Půjčovna kostýmů Praha:

Jaromírova 3, Praha 2

Po - Pá: 9:30 - 18:00
So: 9:30 - 16:00



200 m2 prodejní plochy

www.mega-pujcovna-kostymu.cz

Karnevalové kostýmy

Hurá na karneval!

V naší půjčovně si můžete vybrat z mnoha karnevalových kostýmů nejrůznějších druhů. Naše nabídka karnevalové kostýmy je rozsáhlá a můžete u nás najít kostýmy k nejrůznějším příležitostem.

Již od prvopočátků lidstva se dějiny ubíraly různými cestami, z tohoto důvodu jsme ovlivněni mnoha kulturami, rozličnými vírami, kulturními směry a také vlastními představami. Každý člověk se při různých příležitostech, ať už jsou to party, večírky, karnevaly, plesy nebo divadelní představení či natáčení filmu, rád oprostí od své identity a vžije se do role někoho jiného. Pomocí karnevalových kostýmů a masek je to velmi snadné. Inspiraci pro karnevalové kostýmy můžeme čerpat z historických událostí, filmů, divadla nebo vlastní fantazie. Každý si můžeme vybrat jaký převlek nejvíce vyhovuje našemu naturelu a hlavně také musíme uvážit k jaké příležitosti ho použijeme. 

Původ karnevalu se neodvozuje pouze od křesťanských svátků Velikonoc, kdy lidé pořádali různé veselice a zábavy od začátku postního období před Velikonocemi, ale je známo, že hromadné oslavy a veselení se provázelo různé pradávné rituály – např. vítání jara. Z období antiky jsou známy slavnosti známé pod pojmy bakchanálie a dyonýsie, při těchto oslavách se pořádaly různé průvody a hostiny. Dnes si pod pojmem karnevalu představíme spíše bály či taneční zábavy, na které odíváme karnevalové kostýmy a nasazujeme masky. Karnevalové kostýmy se často používají i na domácích oslavách narozenin či na nejrůznějších tematických párty v barech, diskotékách či klubech. Z naší nabídky je nejpopulárnější pirátská párty, mexická párty, medic párty, sexyobleček párty nebo havajská párty.

Originální a vtipné karnevalové kostýmy, nebo jiné oblečky, si můžete vyzkoušet v naší půjčovně kostýmů v Praze. Adresa je Jaromírova ulice číslo 3, Praha 2.